Jump to content
Sign in to follow this  
Z_bychu

Jak poprawnie zrobić starter z drożdży płynnych "White Labs" ?

Recommended Posts

Nie wiem może gdzieś to jest, może postępuje się identycznie jak Płynnymi Wyeast.

Z tego co widać na obrazkach to chyba są w buteleczkach.?

Nie miałem ich.

Czy tam jest też "coś co trzeba zgnieść" a może tylko wlać do brzeczki?

Czy są lepsze od Wyeast.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czyli do słabszych piw np 12 °Blg można wlać bezpośrednio.?

Mocniejsze piwa - przygotowujemy starter.?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Czyli do słabszych piw np 12 °Blg można wlać bezpośrednio.?

Mocniejsze piwa - przygotowujemy starter.?

Można wlać od razu do brzeczki, ale pod warunkiem, że są świeże. Do miesiąca od daty produkcji. Jeśli drożdże są starsze zaleca się starter podobnie jak Wyeast w celu namnożenia do optymalnej ilości.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.