Skocz do zawartości

Złoty chłopiec warzy


Rekomendowane odpowiedzi

# 52 - Brown Ale IV - Imperialny - data warzenia - 4 I 2019

 

MO - 5kg - 77.9%

Biscuit - 0.4 - 6.2%

Dark Crystal Fawcett - 0.32 kg - 5%

Pale Chocolate - 0.2 kg - 3.1%

Pszeniczny - 0.5 kg - 7.8%

 

67 st C - 45 min

72 st C - 15 min

 

Marynka 7.4% - 50 g - 60 min

Gotowanie 60 min

 

Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 20 litrów

Zadane Wyeast 1275 Thames Valley Ale - gęstwa  -  fermentacja w lodówce

 

OG - 16; FG - 3

IBU - 35

ABV - 7%

 

24 I 2019 - butelkowanie

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

# 53 - Kolsch - data warzenia - 8 I 2019

 

Viking Pils 4.2 kg - 94,4%

Pszeniczny 0.25 kg - 5.6%

 

52 st C - 10 min

64 st C - 45 min

72 st C - 15 min

 

Hallertauer Mittelfruh 6.1% - 35 g - 60 min

 

Gotowanie 90 min

 

Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 22 litry

Zadane Wyeast 2525 Kolsch - starter  -  fermentacja w lodówce, obecnie w piwnicy 

 

OG - 10; FG - ???

IBU - 23

ABV - ???

 

Za kilka dni mam nadzieje już dofermentuje.



 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

# 54 Mosaic&Ahtanum - jakoś warzyłem na początku roku a na początku tygodnia wylałem do kibla bo po chmieleniu na zimno i przelewaniu do fermentora z kranikiem mnóstwo chmielu przedostało się do niego i stwierdziłem że mam to w d......

 

# 55 Citra & Mosaic - data warzenia - 11 I 2019

 

Viking Pils - 5 kg - 82.6 %

Płatki owsiane - 1kg - 16.5 %

Dark Crystal - 0.05 kg - 0.8 % - 

 

67 st C - 60 min -  potem zrobiłem wygrzew

 

Mosaic 12.3% - 35 g -60 min

Mosaic 12.3% - 50 g -  wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 20 min potem dalsze chłodzenie

Citra 13.3 - 50 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 20 min potem dalsze chłodzenie

 

Gotowanie 60 min

 

Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 22 litry

Zadane WLP 090 gęstwa   -  fermentacja w lodówce, 

 

OG - 14; FG - 2.4

IBU - 46

ABV - 6.4

 

24 I 2019 - butelkowanie -  39x0.5 l i jedna 0.33

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

# 56 ESB - data warzenia - 23 I 2019

 

MO - 5 kg - 89%

Płatki jęczmienne 0.4 kg - 7.1%

Dark Crystal 0.215 kg - 3.8%

 

67 st C - 60 min

 

Marynka 7.4% - 50 g - 60 min

Hallertauer 6.2 % - 15 g -  10 min

 

gotowanie 60 min

 

Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 20 litrów 

Zadane Wyeast 1275 Thames Valley Ale - gęstwa  -  fermentacja w lodówce

 

OG - 14; FG - ????

IBU - 42 

ABV - ???

 

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

#57 - APA - data warzenia 25 I 2019

 

Viking Pils - 4.6 kg - 97.9%

Carapils 0.1 kg - 2.1 %

 

67 st C - 60 min

 

Marynka 7.4% - 16g - 60 min

Oktawia 9.2 - 16g - 60 min

Nelson 11% - 28 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 40 min potem dalsze chłodzenie

Motueka 6% - 56 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 40 min potem dalsze chłodzenie

Citra 13.3 % - 50 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 40 min potem dalsze chłodzenie

Mosaic 12.3% - 36 g - wrzucone w 83 st C i przetrzymane w tej temp ok 40 min potem dalsze chłodzenie

 

Gotowanie 70 min

 

Schłodzone chłodnicą zanurzeniową i przelane do fermentora 21 litrów 

 Zadane WLP 090- gęstwa  -  fermentacja w piwnicy w temp otoczenia 14 st C

 

OG - 13; FG - ???

 

Pozdrawiam Dawid

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.