siwy99 Posted January 6, 2016 Share Posted January 6, 2016 (edited) Witam ! od kilku dni mam witrynę chłodniczą Polar W 352 , posiada ona dwie oddzielne komory i dwa oddzielne układy chłodnicze , czy ktoś się spotkał ze sterownikiem który może obsługiwać niezależnie dwie komory ? czy muszę kupić dwie sztuki sct 100 ? posiadam lodówkę electroluxa i mam zamontowany sct 100 i super to się sprawdza ale trafiła mi się okazja i kupiłem tą witrynę za 100zł a jest w stanie idealnym !!!( od wujka ) wchodzi do niej 3 fermentory bez problemu . Witryna wygląda tak jak ta na aukcji : http://olx.pl/oferta/szafa-witryna-chlodnicza-polar-w-352-dostawa-CID619-ID8hIF9.html Pozdrawiam siwy Edited January 6, 2016 by siwy99 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelH Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Siwy, jeśli faktycznie są dwa niezależne układy chłodnicze (dwie sprężarki itd.), to niestety potrzebujesz regulatora, który obsłuży dwa niezależne układy W uproszczeniu - potrzebujesz dwóch regulatorów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamdobreklapki Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 (edited) Proponuję zakupić zestaw: 2x moduł przekaźnika 2x DS18B20 + dwa rezystory 5K Arduino UNO oryginał bądź klon wyświetlacz LCD 16x2 z magstralą I2C (bądź bez, ale to zaoszczędzi pracy) potencjometr obojętnie jaki + gałka jakieś przyciski.. ewentualnie jakieś diody do sygnalizacji, ładowarka 5v i obudowa Kilka dni i zrobione:) A jeszcze się człowiek czegoś nauczy... Edited January 7, 2016 by mamdobreklapki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xjaniux Posted January 7, 2016 Share Posted January 7, 2016 Najtaniej i najlepiej gotowiec Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy99 Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 Najtaniej i najlepiej gotowiec A czy można to kupić w Polsce ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigo Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mamdobreklapki Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 (edited) Taa.. wszystko super. Tylko tą sondę trzeba skalibrować Może sam sobie kupię Edited January 8, 2016 by mamdobreklapki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy99 Posted January 8, 2016 Author Share Posted January 8, 2016 Wielkie dzięki ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marbelka Posted January 8, 2016 Share Posted January 8, 2016 Taa.. wszystko super. Tylko tą sondę trzeba skalibrować Może sam sobie kupię kup-nie pożałujesz o ile pamiętam to bank policzył mi 7zł 01gr z przesyłką Mam prm+ skalibrowany wg dobrego termometru i porównując z tym chińczykiem w zakresie 10-20 st różnica jest 0,2st-pikuś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkan Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 Mam tą samą witrynę do tego sterownik essco jest taki na dwa czujniki w jednym. Nie pamiętam modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarzyn_waleczny Posted January 9, 2016 Share Posted January 9, 2016 (edited) Zapewne ESCO ES-20 EDIT ESCO DC-20 Edited January 12, 2016 by Jarzyn_waleczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy99 Posted January 12, 2016 Author Share Posted January 12, 2016 Wielkie dzięki ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy99 Posted January 12, 2016 Author Share Posted January 12, 2016 Mam tą samą witrynę do tego sterownik essco jest taki na dwa czujniki w jednym. Nie pamiętam modelu. Jak byś miał chwilkę to zobacz jaki to model sterownika i czy dwie sądy są w komplecie czy osobno trzeba zamawiać ? Pozdrawiam siwy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarzyn_waleczny Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 @siwy99 sorry za wprowadzenie w błąd nie es20 a DC20 Link allegro 2 czujniki w zestawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy99 Posted January 12, 2016 Author Share Posted January 12, 2016 ok dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkan Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Tak dokładnie ESCO DC20 teraz sprawdziłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwy99 Posted January 12, 2016 Author Share Posted January 12, 2016 Dziękuję jeszcze raz ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts