Jump to content

Piwa rzemieślnicze – trendy na 2016 rok.


Artur Molenda
 Share

Recommended Posts

Pierwsze dni nowego roku to dobry czas na różnego rodzaju podsumowania i prezentowanie statystyk dotyczące roku ubiegłego. Ja jednak pójdę na przekór tym zwyczajom i postaram się zabawić we wróżkę lub jasnowidza i przewidzieć jakie trendy zapanują na naszym rynku browarów rzemieślniczych i kontraktowych.

 

dalsza część tekstu tutaj

Link to comment
Share on other sites

Weizen słabo się sprzedaje, a do tego szybko traci właściwości smakowe

Do wyboru jest sporo niemieckich i czeskich weizenów w cenie 5-6, nie mówiąc o Okocimiu, Ciechanie, Amberze, które też nie są złe a kosztują połowę tego co od kraftowców. 

 

A co do samego artykułu:

 

 

Rynek wydaje się być powoli nasycony, więc coraz trudniej będzie znaleźć sobie na nim miejsce, a także wolne linie produkcyjne wśród browarów regionalnych.

Trudno znaleźć miejsce było rok temu. Teraz jest stosunkowo łatwo, jest kilka browarów z wolnymi mocami które przyjmą do siebie na warzenie.

Edited by bzium1986
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.