Artur Molenda Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Pierwsze dni nowego roku to dobry czas na różnego rodzaju podsumowania i prezentowanie statystyk dotyczące roku ubiegłego. Ja jednak pójdę na przekór tym zwyczajom i postaram się zabawić we wróżkę lub jasnowidza i przewidzieć jakie trendy zapanują na naszym rynku browarów rzemieślniczych i kontraktowych. dalsza część tekstu tutaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Molenda Posted January 4, 2016 Author Share Posted January 4, 2016 Powód chyba jest taki, że uwarzenie dobrego Waizena nie jest wcale takie proste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bzium1986 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 (edited) Weizen słabo się sprzedaje, a do tego szybko traci właściwości smakowe Do wyboru jest sporo niemieckich i czeskich weizenów w cenie 5-6, nie mówiąc o Okocimiu, Ciechanie, Amberze, które też nie są złe a kosztują połowę tego co od kraftowców. A co do samego artykułu: Rynek wydaje się być powoli nasycony, więc coraz trudniej będzie znaleźć sobie na nim miejsce, a także wolne linie produkcyjne wśród browarów regionalnych. Trudno znaleźć miejsce było rok temu. Teraz jest stosunkowo łatwo, jest kilka browarów z wolnymi mocami które przyjmą do siebie na warzenie. Edited January 4, 2016 by bzium1986 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsky Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Własnie, dlaczego browary rzemieślnicze nie produkują praktycznie wcale piw Weizen? No nie wiem, może dlatego że znajdą stosunkowo niewielu amatorów na weizena za 6-8zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.