Jump to content

chmielenie


dobry alkoholik
 Share

Recommended Posts

Da się. Takimi chmielami chmieli się bardzo często na goryczkę piwa, które nie powinny być mocno goryczkowe. Jakieś witbiery, hefe-weizeny itd. Oczywiście jeszcze kwestia jakie piwo chcesz chmielić. Bo jak chcesz zrobić 60 IBU w jakimś AIPA samym lubelskim to niestety bez ściągającej goryczki się nie obejdzie.

 

W przypadku własnej uprawy dochodzi jeszcze fakt, że zawartość alfa-kwasów to dosyć mocna loteria.

Edited by Oskaliber
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.