Jump to content

dry stout


 Share

Recommended Posts

Cześć, moja 15 warka dry stout,14l wody pale ale 2kg, heidelberg 2,5kg, caramer 0,17kg, karmelowy 0,36kg, jęczmień palony 0,31kg, (67°C-45minut jasne słody), (72°C-30minut ciemne słody) dojechane na 76°C i do filtracji wysładzane 16-toma litrami 80°Cgotowanie 60 minut z marynką 50g od początku ,lubelski 30g w 55-tej minucie, blg 16 , fermentacja 8 dni w temp 19°C w fermentorze, na cichej 20 dni w takich samych warunkach, po tym czasie przeniosłem do garażu grzie przestało jeszcze miesiąc, w obecnej chwili ma 6 blg, czy nie powinno być mniej ?

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

czy nie powinno być mniej ?
 

Bez wnikania w szczegóły- nie.

Na przyszłość, nie ma sensu zakładanie nowego tematu gdy podobnych na forum jest bez liku. Po prostu dopisz swoje pytanie do już istniejących.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.