msz Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Kochani, mam pytania odnośnie wskaźnika jodowego skrobi – jaki on powinien mieć odpowiedni skład, proporcje, jakie rozcieńczenie, które najczęściej się stosuje w zacieraniu, jaki jest okres trwałości już gotowego produktu i czy on musi zawierać stabilizator – poliwinylopirolidon? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mundex Posted December 9, 2015 Share Posted December 9, 2015 Kilka kropel płynu "Lugola" (2% roztwór jodku potasu i 1% jodu) na białym talerzu wymieszane z odrobiną brzeczki nie wystarczy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msz Posted December 9, 2015 Author Share Posted December 9, 2015 pewnie, że wystarczy ale chodzi mi też o jego właściwości oraz długość działania ile czasu wytrzyma domowe warunki bez stabilizatora? jak go wzmocnić, po jakimś czasie się utlenia, miałam nie jeden PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASadam Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Ja miałem jeden, Właściwie nadal mam. Na początku sprawdzałem co 5 minut, potem coraz rzadziej a teraz tylko jak chcę komuś pokazać na czym polega zacieranie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 Mam swój od pierwszej warki i użyłem może ze 2 razy, nie ma daty przydatności, tylko jest napisane produkt trwały. Jak nie jesteś pewny czy działa to sprawdź na skrobi albo mące czy zmienia kolor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msz Posted December 10, 2015 Author Share Posted December 10, 2015 po jakimś czasie traci swoje właściwości czytam dalej, dziękuję za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted December 10, 2015 Share Posted December 10, 2015 po jakimś czasie traci swoje właściwości Zapewne, ale jeśli "jakiś czas" = 100 lat to mnie to chyba nie przeraża... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.