Skocz do zawartości

uCieszny Browarek, warka # 58 DUBBEL 17,5°Blg


Pieron

Rekomendowane odpowiedzi

Piana drogna, gęsta, trwała, pozostająca na szkle.

Kolor jasny bursztyn.

Nagazowanie prawidłowe.

W smaku duża goryczka, czuć mocne, jednak smaczkinie wiem czy prawidłowe-podpowiedz.

Dzięki Dori. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
W smaku duża goryczka, czuć mocne, jednak smaczkinie wiem czy prawidłowe-podpowiedz.

Dzięki Dori. :)

Dziwny trochę ten dubbel :) To był eksperyment na drożdżach Wyeast 3944 Belgian Witbier i jak widać mało udany. Piwo wyszło bardzo wytrawne, nie czuć w nim zupełnie słodowości (być może przyczyniła się do tego dość długa, bo 35 minutowa przerwa w 64°C ). W zapachu silnie wyczuwalny aromat jabłkowy. W smaku też można wyczuć coś dziwnego, lekko kwaskowaty posmak. Piwo generalnie raczej nieudane, a na pewno nie jest to typowy dubbel. Nie wiem na ile to kwestia drożdży, a na ile może to być spowodowane np. infekcją. Niestety nie potrafię tego ocenić.

 

Dzięki Adaś za ocenę :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Otwarłam dziś tripla na tych samych drożdżach - kolejny niewypał :) Jeszcze wczoraj bardziej byłam za opcją, że to infekcja, ale chyba jednak nie. Tripel smakuje i pachnie podobnie jak dubbel, może jest ciut bardziej słodowy. Wypić się da, ale to nie jest to :/ Eksperyment więc nieudany.

Bendziem dalej eksperymentować :/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.