Jump to content
Sign in to follow this  
Pieron

uCieszny Browarek, warka # 58 DUBBEL 17,5°Blg

Recommended Posts

Piana drogna, gęsta, trwała, pozostająca na szkle.

Kolor jasny bursztyn.

Nagazowanie prawidłowe.

W smaku duża goryczka, czuć mocne, jednak smaczkinie wiem czy prawidłowe-podpowiedz.

Dzięki Dori. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
W smaku duża goryczka, czuć mocne, jednak smaczkinie wiem czy prawidłowe-podpowiedz.

Dzięki Dori. :)

Dziwny trochę ten dubbel :) To był eksperyment na drożdżach Wyeast 3944 Belgian Witbier i jak widać mało udany. Piwo wyszło bardzo wytrawne, nie czuć w nim zupełnie słodowości (być może przyczyniła się do tego dość długa, bo 35 minutowa przerwa w 64°C ). W zapachu silnie wyczuwalny aromat jabłkowy. W smaku też można wyczuć coś dziwnego, lekko kwaskowaty posmak. Piwo generalnie raczej nieudane, a na pewno nie jest to typowy dubbel. Nie wiem na ile to kwestia drożdży, a na ile może to być spowodowane np. infekcją. Niestety nie potrafię tego ocenić.

 

Dzięki Adaś za ocenę :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otwarłam dziś tripla na tych samych drożdżach - kolejny niewypał :) Jeszcze wczoraj bardziej byłam za opcją, że to infekcja, ale chyba jednak nie. Tripel smakuje i pachnie podobnie jak dubbel, może jest ciut bardziej słodowy. Wypić się da, ale to nie jest to :/ Eksperyment więc nieudany.

Bendziem dalej eksperymentować :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.