Skocz do zawartości

Milicki Browar Rynkowy


jacer

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba już ostatni lager.

 

Warka nr CIII, dnia 02.04.2011, Wiedeńskie

 

- słód wiedeński - 3kg

- słód monachijski - 0,5kg

- słód pilzneński - 1kg

- słód Carapils - 0,2kg

- kapkę Carafy do przyciemnienia.

 

 

zacieranie

 

53°C - 10min

62°C - 30min

72°C - 30min

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka nr CIV, dnia 09.04.2011, Alt

 

 

 

- słód monachijski - 2,6kg

- słód wiedeński 1,6kg

-słód Carafa 30g

 

 

zacieranie

 

50°C - 30min

66°C - 70min

76°C - end

 

chmielenie aromatycznym 90g

 

drożdże Zymoferm - Alt

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te drożdże to jakie potwory, już przerobiły do 3Blg.

Zajrzałem do swojej piątkowej warki - burzliwa w toku - nie miałem siły zmierzyć ale na razie faza wysokich krążków temp 18°C . Choć potwierdzam że przy robieniu startera mieszadło nie wyrabiało i piana się utrzymywała mimo wirowania ale w temp. ok 22°C

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć :okey:

 

Warka nr CIV, Alt

zabutelkowane. Bardzo pyliste drożdże. Piwo mętne, nie chciało mi się dłużej czekać.

Zaraz Wena mentorskim tonem powie: cierpliwość jest cechą piwowara ;-)

Edytowane przez bielok
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

zgoda, przyjacielu, czy ty miałeś kiedys laboratorium na uczelni? Od kiedy to przed zakończeniem eksperymentu czyta się się jakie powinny być wyniki??

 

Stwierdziłem ja są wyniki na tym etapie, do wniosków końcowych jeszcze przyjedzie czas. :rolleyes::rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.