Skocz do zawartości

Milicki Browar Rynkowy


jacer

Rekomendowane odpowiedzi

Czas zacząć. :)

 

warka nr LXV, dnia 08.01.2010, Pils

 

 

-słód pilzneński - 3,5kg

-słód monachijski typ I - 0,3kg

-słód Carapils 0,2kg

 

zacieranie

 

53°C - 15min

63°C - 50min

73°C - 15 min

78°C - end.

 

Gotowanie 60 min

Marynka - 30g

Tettnanger - 30g

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

O poranku to ja śpię. Warzę popołudniu lub wieczorem, ale ten zapach też lubię.

No ja też. To taka trawestacja z filmu "Czas Apokalipsy" a już nie chciałem zmieniać na wieczór, bo by nie brzmiało :)

 

Właśnie się chłodzi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
No to mam leżakowanie jak książki przykazują. Temperatura spadła do +1°C. Z warzenia nici. :(

U mnie 3' date='7°C i powoli sobie bulka :D[/quote']

Nic nie masz litości dla tych drożdżaków ;) jak Cię Animalsi dojdą to będziesz biedny ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka nr LXVI, dnia 06.02.10, Pils

 

Powtórka receptury.

 

-słód pilzneński - 3,5kg

-słód monachijski typ I - 0,3kg

-słód Carapils 0,2kg

 

zacieranie

 

53°C - 15min

63°C - 50min

73°C - 15 min

78°C - end.

 

Gotowanie 60 min

Marynka - 30g

Tettnanger - 30g

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka nr LXVII, dnia 20.02.10, Pils

 

Powtórka receptury.

 

-słód pilzneński - 3,5kg

-słód monachijski typ I - 0,3kg

-słód Carapils 0,2kg

 

zacieranie

 

53°C - 15min

63°C - 50min

73°C - 15 min

78°C - end.

 

Gotowanie 60 min

Marynka - 30g

Tettnanger - 30g

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

warka LXVI zabutelkowana.

 

 

Bardzo smaczne piwo, goryczka z początku nie wyczuwalna, z czasem uderza goryczką. Można by juz pić to piwo. Nalałem kufel z fermentora, piana drobna, obfita, oblepia szkło. Bedzie fajny Pilsik.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka nr LXVIII, dnia 09.03.10, Pils

 

 

 

-słód pilzneński - 4kg

-słód monachijski typ II - 0,3kg

-słód Carapils 0,2kg

 

zacieranie

 

53°C - 15min

63°C - 15min

72°C - 45 min

78°C - end.

 

Gotowanie 60 min

Marynka szyszka- 50g

Tettnanger - 30g

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Warka nr LXIX, dnia 19.03.10, Helles

 

 

 

-słód pilzneński - 4,2kg

-słód monachijski typ II - 0,25kg

 

zacieranie

 

50°C - 30min

66°C - 70min

76°C - end.

 

Gotowanie 90 min

Chmielenie? drożdże? :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka nr LXX, dnia 27.03.10, Helles

 

 

 

-słód pilzneński - 4kg

 

 

zacieranie

 

50°C - 30min

66°C - 70min

76°C - end.

 

Gotowanie 90 min

 

Chmielenie: Marynka szyszka - 30g

 

dziś Helles na samym pilzneńskim.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.