Skocz do zawartości

Milicki Browar Rynkowy


jacer

Rekomendowane odpowiedzi

warka CXXIII, dnia 16.03.2012, Stout

 

Skład:

-słód Pale Ale - 3,5kg

-słód Carafa® Typ II 1200 EBC - 0,1kg

-jęczmień palony - 0,3kg

-płatki jęczmienne błyskawiczne - 0,5kg

 

-chmiel goryczkowy Marynka - 25g

 

 

Zacieranie:

 

słód jasny i płatki do wody o temp 38stC przerwa 25min

66stC - 90min

 

Po negatywnej próbie ciemne słody podgrzanie do 76 stC - 10min

 

Gotowanie/chmielenie:

 

90min

 

25g Marynki od początku.

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXXV, dnia 05.04.2012, Pils

 

 

- słód pilzneński klepiskowy - 5kg

- słód monachijski II - 0,5kg

 

zacieranie:

53°C - 10min

63°C - 40 min

73°C - 20min

 

gotowanie: 1h

chmiel: Marynka, Saaz

 

drożdże: Czech lager

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXXVI, dnia 09.04.2012, Stout

 

Skład:

-słód Pale Ale - 3,5kg

-słód Carafa® Typ II 1200 EBC - 0,1kg

-jęczmień palony - 0,3kg

-płatki jęczmienne błyskawiczne - 0,5kg

 

-chmiel goryczkowy Marynka - 25g

 

 

Zacieranie:

 

słód jasny i płatki do wody o temp 38stC przerwa 25min

66stC - 90min

 

Po negatywnej próbie ciemne słody podgrzanie do 76 stC - 10min

 

Gotowanie/chmielenie:

 

90min

 

25g Marynki od początku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

SEZON WARZELNICZY 2012/2013

 

warka CXXVII, dnia 23.10.2012, Pils

 

- słód pilzneński - 5kg

 

zacieranie

63°C - 40 min

73°C - 20min

 

gotowanie/chmielenie

 

60min

 

Chmiel Marynka i Lubelski

 

drożdże: starter z Munich Lager

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

warka CXXVIII, dnia 11.11.2012, Pils

 

 

- słód pilzneński - 4,7kg

- słód Carapils - 0,15kg

 

zacieranie

63°C - 30 min

73°C - 20min

 

gotowanie/chmielenie

 

60min

 

Chmiel Marynka i Lubelski

 

drożdże: gęstwa Munich Lager

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXXIX, dnia 18.11.2012, Pils

 

 

- słód pilzneński - 4,7kg

- słód Carapils - 0,1kg

- słód monachijski II - 0,2kg

 

zacieranie

63°C - 30 min

73°C - 20min

 

gotowanie/chmielenie

 

60min

 

Chmiel Marynka i Lubelski

 

drożdże: gęstwa Munich Lager

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

warka CXXX, dnia 01.12.2012, Pomarańczowy lager

 

 

- słód pilzneński - 4,5kg

- słód Caraamber - garstka

- słód Carared - 0,3kg

- słód monachijski II -0,2kg

 

zacieranie

52°C - 15 min

63°C - 40 min

73°C - 20min

 

gotowanie/chmielenie

 

60min

 

Chmiel Marynka i Lubelski

 

 

drożdże: gęstwa Munich Lager

 

Miało być czerwone ale wyszło pomarańczowe :D

 

warka CXXIX - przelana na cichą

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

warka CXXXI, dnia 05.01.2013, lager

- słód pilzneński - 4,5kg

- słód Carared - 0,2kg

- słód monachijski II -0,5kg

 

zacieranie

52°C - 15 min

63°C - 40 min

73°C - 20min

 

gotowanie/chmielenie

 

60min

 

Chmiel Marynka i Spalt

 

 

drożdże: gęstwa Munich Lager

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

warka CXXXIII, dnia 02.02.2013, Stout

 

Skład:

-słód Pale Ale - 4,5kg

-słód pale czekoladowy 600 EBC Anglia- 0,06kg

-słód czekoladowy 1000 EBC Anglia - 0,1kg

-jęczmień palony belgijski - 0,3kg

 

 

-chmiel goryczkowy Marynka - 25g

 

 

Zacieranie:

 

55stC - 25min

66stC - 90min

 

Gotowanie/chmielenie:

 

90min

 

25g Marynki od początku.

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

warka CXXXIV, dnia 16.02.2013, Robust Porter

 

Skład:

-słód Pale Ale - 4,5kg

- słód monachijski - 0,5kg

-słód czekoladowy 600 EBC Anglia- 0,25kg

-słód Cristal II - 0,25kg

-jęczmień palony belgijski - 0,5kg

 

 

- chmiel Sovereign - 40g

- chmiel Challenger - 20g

 

 

Zacieranie:

45stC - 10min

52stC - 15min

67stC - 90min

78stC - 5min

 

gęstwa Scottish ale

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXXXV, dnia 23.02.2013, Robust Porter

 

Skład:

-słód Pale Ale - 4,5kg

-słód czekoladowy 600 EBC Anglia- 0,3kg

-słód Cristal II - 0,3kg

- słód carahell - 0,2kg

-jęczmień palony belgijski - 0,5kg

 

 

- chmiel chinook - 30g

- chmiel cascade - 20g

- chmiel Challenger - 20g

 

 

Zacieranie:

52stC - 15min

67stC - 90min

78stC - 5min

 

gęstwa Scottish ale

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXXXVI, dnia 02.03.2013, Robust Porter

 

Skład:

-słód Pale Ale - 5kg

-słód czekoladowy 1200 EBC Anglia- 0,3kg

- słód carahell - 0,5kg

- jęczmień palony belgijski - 0,3kg

 

 

- chmiel chinook - 30g

- chmiel cascade - 30g

- chmiel Challenger - 30g

 

 

Zacieranie:

52stC - 15min

67stC - 90min

78stC - 5min

 

gęstwa Scottish ale

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

warka CXXXVII, dnia 23.03.2013, Stout wędzony

 

Skład:

-słód wędzony - 1,5kg belgijski

-słód wędzony - 3,5kg - Bestmalz

-słód brown Anglia - 0,5kg

-słód Carafa 2 - 0,5kg

 

 

Zacieranie:

 

55stC - 25min

66stC - 90min

 

Gotowanie/chmielenie:

 

90min

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

warka nr CXXXIX, dnia 13.04.13, Blond.

 

 

- słód pilzneński - 4kg

- słód Pale Ale - 2,5kg

- słód pszeniczny - 0,5kg

 

zacieranie:

55°C - 5 min

63°C - 30min

72°C - 25min

78°C - 1min

 

drożdże THG

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.