Pancho Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Witam Czy do refermentacji porteru bałtyckiego trzeba dodać trochę świeżych drożdży? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konus Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 (edited) Robiłem 3, do ani jednego nie dodawałem dodatkowych drożdży, piwo nagazowało się spokojnie Edited December 4, 2015 by Konus Pancho 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pancho Posted December 4, 2015 Author Share Posted December 4, 2015 Robiłem 3, do ani jednego nie dodawałem dodatkowych drożdży, piwo nagazowało się spokojnie A w jakiej temperaturze przeprowadzałeś refermentacje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek22111 Posted December 4, 2015 Share Posted December 4, 2015 Ja zawsze trzymam 5-14 dni w temp. pokojowej i znoszę do piwnicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konus Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 W temp. pokojowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zepu Posted December 5, 2015 Share Posted December 5, 2015 (edited) Jak baling nie jest jakis kosmiczny to nie musisz dawac piwo sie nagazuje spokojnie, porter zwykle dlugo lezy zanim bedzie pijalny wiec jesli masz temperatury lezakowania bliskie temperatur fermentacji to sie nagazuje, nie trzeba mu pomagac, ale nie zaszkodzi Edited December 5, 2015 by zepu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.