Pancho 3 Posted December 4, 2015 Witam Czy do refermentacji porteru bałtyckiego trzeba dodać trochę świeżych drożdży? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konus 44 Posted December 4, 2015 (edited) Robiłem 3, do ani jednego nie dodawałem dodatkowych drożdży, piwo nagazowało się spokojnie Edited December 4, 2015 by Konus 1 Pancho reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pancho 3 Posted December 4, 2015 Robiłem 3, do ani jednego nie dodawałem dodatkowych drożdży, piwo nagazowało się spokojnie A w jakiej temperaturze przeprowadzałeś refermentacje? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kostek22111 0 Posted December 4, 2015 Ja zawsze trzymam 5-14 dni w temp. pokojowej i znoszę do piwnicy. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konus 44 Posted December 5, 2015 W temp. pokojowej Quote Share this post Link to post Share on other sites
zepu 2 Posted December 5, 2015 (edited) Jak baling nie jest jakis kosmiczny to nie musisz dawac piwo sie nagazuje spokojnie, porter zwykle dlugo lezy zanim bedzie pijalny wiec jesli masz temperatury lezakowania bliskie temperatur fermentacji to sie nagazuje, nie trzeba mu pomagac, ale nie zaszkodzi Edited December 5, 2015 by zepu Quote Share this post Link to post Share on other sites