boleminoga 0 Posted December 1, 2015 Witam serdecznie wszystkich piwowarów jednocześnie prosząc o małą poradę. Ostatnimi czasy warzę standardowe warki domowe (tj. 20 l). Mając teraz dostęp do trochę większego sprzętu (250 l) chciałbym skonsultować recepturę. Niechciałbym by wyszedł lepiszcz Zasyp: 42 kg pilzneński 24 kg pale ale 17,5 kg monachijski typ I 4 kg karmelowy 150 Chmielenie: 570 g Marynka 60 min 240 g Citra 60 min 140 g Lubelski 10 min Na zimno 250 g Citra 125 g Cascade co o tym sądzicie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
amorph 50 1 Items Posted December 1, 2015 Nie rozumiem tego lubelskiego na 10min. Marynkę zastąpiłbym CTZ a Citrę podzielił na 15min i na whirlpool. Quote Share this post Link to post Share on other sites