Popular Post ArcticMeerkat Posted November 30, 2015 Popular Post Share Posted November 30, 2015 Cześć wszystkim. Chcę się pochwalić pompą perystaltyczną. Nie jest to do końca zrób to sam (chyba, że ktoś ma dostęp do obrabiarek CNC i spawarki tig) ale mniejsza o to. Zamieszczam zdjęcie poglądowe i link do filmu na yt pokazującego pracę pompy. Używam jej do pracy z moim mikro hermsem. https://youtu.be/cvjRdtJ6TWM gigo, paajonk, Hobbysta and 3 others 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Używam jej do pracy z moim mikro hermsem. inzyniersko fajna zabawka, ale na jak długo wystarczy taki wężyk w pompie? Jakie jest ryzyko, że pęknie w trakcie pracy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcticMeerkat Posted November 30, 2015 Author Share Posted November 30, 2015 (edited) W zasadzie żywotność jeszcze nie przetestowania ale po 4 warkach i przepompowaniu wrzątku przez chłodnicę przeciwbieżną nie śladu zużycia. W razie awarii wymieniany wężyk. Edited November 30, 2015 by glowski.piotr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr2 Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 W razie awarii wymieniany wężyk. to akurat jest jasne, ale ten syf do posprzątania ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcticMeerkat Posted November 30, 2015 Author Share Posted November 30, 2015 Syfu niewiele. Raptem tyle co w wężach. W zamian mam sterylną pompę, łatwą w naprawie i czyszczeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gigo Posted November 30, 2015 Share Posted November 30, 2015 Z tego typu pomp które widziałem na yt to twoja pracuje najciszej , jedyna wadą możne być gabaryt ale ogólnie fajny pomysł i wykonanie , duży plus. Najważniejsze że jest wykonane własnymi rękoma i jak działa wtedy to jest największa frajda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xjaniux Posted December 1, 2015 Share Posted December 1, 2015 sporo decybeli taka pompa wydziela, wytrzymać 2 godziny z czymś takim - dziękuje za takie rozwiązania mimo wszystko gratuluję pomysłu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lesuaf Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Odkopię temat, bo mam kilka pytań. Jak wrażenia z użytkowania tej pompy? Często zmieniasz wąż? Miałeś z nią jakieś problemy? Bardzo hałasuje? Jaka jest przybliżona wydajność (l/min)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts