Wujek Cloudcatcher Lucek 0 Posted November 28, 2015 Strzałka wszystkim! Kombinuję ostatnio żeby zbudować sobie jakiś wyciąg pod garnek. Zastanawia mnie jednak, jaki wentylator wybrać. Myślicie że coś takiego wytrzyma jeden sezon przy warzeniu średnio raz w tygodniu? Chętnie przyjmę jakiekolwiek wskazówki Z góry dzięki! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maniak Piwa 0 Posted November 28, 2015 Stopi się od temperatury. Też miałem coś podobnego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gawon 147 Posted November 28, 2015 pod garnek. to faktycznie może się stopić od temperatury ale jeśli nad garnek to ABS chyba da radę Quote Share this post Link to post Share on other sites
anmar 29 Posted November 29, 2015 Używamy takiego od dwóch sezonów, spełnia swoje zadanie. Jedyną modyfikacją, którą powinniśmy wprowadzić to kanał do odprowadzania skroplin. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vettis 123 1 Items Posted November 29, 2015 (edited) Miałem taki zamontowany za 2 okapami, po 3 latach się przepalił, ale w połączeniu z wentylatorami z okapów fajnie wyciągał. Ważne, żeby nie był zainstalowany bezpośrednio przy garze. Teraz mam zamontowany taki, trochę większy i cichszy. http://allegro.pl/wentylator-kanalowy-dil-125-320-365-m3-h-125-mm-i5184128920.html Edited November 29, 2015 by vettis Quote Share this post Link to post Share on other sites