Skocz do zawartości

Dodatek cukru a ekstrakt


vip

Rekomendowane odpowiedzi

Przed zabutelkowaniem do 17l Risa wsypałem 65g cukru. Piwo ma ekstrakt 10,5blg. Jaki ekstrakt był przed dodaniem cukru? Bo przez roztargnienie nie zmierzyłem.

Da się to sprawdzić w BS2?

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przed zabutelkowaniem do 17l Risa wsypałem 65g cukru. Piwo ma ekstrakt 10,5blg. Jaki ekstrakt był przed dodaniem cukru? Bo przez roztargnienie nie zmierzyłem.

Da się to sprawdzić w BS2?

 

Dodałeś około 0,65/17 * 10 ~= 0,4 blg. W moim arkuszu dokładniej wyszło, że miałeś 10,15 blg.

Edytowane przez orcen92
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.