Pogan 0 Posted November 13, 2015 Witam. Zwracam sie do Was z prosba o pomoc przy chmieleniu. Zostało mi troszke chmielow po ostatnich warkach i chciałbym je wykorzystać. Posiadam: East kent golding 40g Hallertauer 60g Challenger 30g Perle 70g Sybilla 60g Zeus 45g Taurus 30g Z powodu braku czasu zamierzam uwarzyc na bazie ekstraktow ktore aktualnie posiadam w domu czyli 2x jasny 1,7kg. Chciałbym jakieś piwo o mocnym aromacie i dobrej goryczce. Ja wymyslilem cos takiego: 60min zeus 30g 20min perle 20g 0min est kent golding 20g Na cichą przez tydzień perle 20g i est kent golding 10g Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 518 2 Items Posted November 13, 2015 Jakie masz drożdże? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pogan 0 Posted November 13, 2015 (edited) Safale us05 04 i safbrew s33 Edited November 13, 2015 by Pogan Quote Share this post Link to post Share on other sites
zasada 518 2 Items Posted November 13, 2015 (edited) Ja bym poszedł zachowawczo i na bezpiecznie. Z 20 litrów piwa, cały Challanger na goryczkę, cały EKG na aromat, ew. Sybilla pół na smak, pół na aromat. Bez cichej. Ale ilu piwowarów tyle pomysłów. Powodzenia i smacznego! Edit: no i s-04 do tego. Edited November 13, 2015 by zasada Quote Share this post Link to post Share on other sites