Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi ostatnio z powodu braku świeżych owoców pomysł zmieszania wina z piwem. Mam wino porzeczkowe, które dla urozmaicenia bym zmieszał z piwem macie może doświadczenia jakieś z tym związane? Jakieś przemyślenia lub uwagi? Warto się w to bawić czy lepiej zaczekać na owoce? Czytając zagraniczne fora widzę, że temat średnio popularny, więcej miesza się różnych rodzajów piw ze sobą niż wina z piwem. 

 

Mam Kwasa z probiotyku z ciekawości zmieszałem go z odrobiną wina przeczkowego, automatycznie płyn mi się zmętnił i przyjął dziwny kolor, w smaku niezłe ale za kwaśne (lubię wina wytrwane) i dziwne odczucie goryczki powstaje wtedy. Myślę nad dodaniem wina i piwa do baniaka 5 litrów żeby to razem postało i się przegryzło, dopiero rozlew i nagazowanie. 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Często dopełniam ostatnią butelkę piwa przy rozlewie innym piwem, winem lub innym alkoholem.

Niestety żaden z tych "blendów" nie był czymś odkrywczym, najlepiej chyba udało się połaczenie 20ml whisky ze stoutem, choć odczucie alkoholu mocno wzrosło, pomimo znikomej ilości.

Jak dla mnie zabawa zbędna zabawa :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gdzieś czytałem, nie wiem czy u Mad Fermentionist czy u Bear Flavored, ale chyba któryś z nich robił blendy. Pamiętam że na warkę 5 gal dawał butelkę 0,7 wina. Chyba blend z Rieslingiem był zadowalający....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.