krzysiek9999 Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Natknąłem się na taki artykuł http://tech.wp.pl/kat,130036,title,Prostu-sposob-na-domowe-piwo-Teraz-kazdy-bedzie-warzyl,wid,17936633,wiadomosc.html Co o tym myślicie? Zastąpi to garnek i łychę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oskaliber Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Jej twórcy nie ukrywają, że chcą trafić przede wszystkim do tych miłośników piwa, którzy dotychczas znacznie bardziej interesowali się jego spożywaniem niż produkcją.Myślę, że to zdanie dosyć trafnie podsumowuje temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElGreco Posted October 27, 2015 Share Posted October 27, 2015 Tutaj jest nieco obszerniejszy materiał wraz z wideo http://antyweb.pl/pico-to-niewielka-maszyna-dzieki-ktorej-zrobicie-w-domu-piwo-brzmi-jak-plan-prawda/ Według mnie dla ludzi naszego pokroju to nic interesującego, bardziej drogi dodatek dla restauracji/pubu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBeer Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 5litrów piwa za 19 dolarów brzmi nieźle I cały urok warzenia w jednym Pico-urządzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BuDeX Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 "Później do beczki dodać należy drożdże i odczekać od 5 do 7 dni. Po tym czasie piwo będzie gotowe, by przelać je np. do butelek." Brzmi jak zautomatyzowana wyrzutnia granatów Stefek and Cichus 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichalW Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 W artykule pomieszane są dwa urządzenia- zymatic i ten pico. W skrócie można określić jako droga maszyna do brewkitów- trzeba kupować zestawy od producenta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawon Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 "Później do beczki dodać należy drożdże i odczekać od 5 do 7 dni. Po tym czasie piwo będzie gotowe, by przelać je np. do butelek." Brzmi jak zautomatyzowana wyrzutnia granatów brzmi jak cytat z instrukcji Gozdawy kolega chyba to praktykował już http://www.piwo.org/topic/19223-błąd-zbyt-wcześnie-zlane-piwo/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quhcik Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Jak się utyram po łokcie to wiem że coś zrobiłem. A tak to? a takie porównanie w moim stylu. Jak upoluje łanie to jest super, ale jak pójdę do sklepu i kupię to mięso to niby to samo a jednak nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted October 28, 2015 Author Share Posted October 28, 2015 Ale u nas kolega też próbuje coś w ten deseń działać - http://www.piwo.org/topic/18763-automat-warzelniczy-40l/ Poza tym z tego co widzę, to fermentację trzeba sobie pilnować chyba samemu, a to jest klucz do udanego piwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajclander Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 Jakość i opłacalność pewnie jak z tych "ekspresów" na kapsułki. Nawet za te promocyjne 500$ drogie jak diabli. A serwis? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale tam można wybierać piwa z ich receptur, więc tylko ich pakiety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 4000zł na 5 litrowy fermentor do brewkitów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quhcik Posted October 28, 2015 Share Posted October 28, 2015 4000zł na 5 litrowy fermentor do brewkitów? No coś za coś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.