Skocz do zawartości

Blueberry Oatmeal Stout


Karp

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zamiarem jest stworzenie czegoś pomiędzy tradycyjnym dry stoutem, a bardziej treściwą owsianką. Zasyp planuję następujący:

 

Pale Ale - 3,5kg
Płatki jęczmienne - 0,5kg

Płatki owsiane - 0,5 kg
Palone ziarno jęczmienia - 0,3kg
Słód Czekoladowy - 0,2kg
Chmiel - Target - 35g

 

Dodam jeszcze, że zamierzam "wzbogacić" to piwo o dodatek borówki amerykańskiej (mam zamrożone 1,5 kg po letniej promocji w Lidlu ;) ). Jaka ilość będzie odpowiednia dla warki 20l i czy dobrym pomysłem jest wrzucenie całych, zamrożonych owoców na fermentację cichą?

 

Celuję w ok. 14-15 BLG. Czy wszystko to łączy się w zgrabną całość?

Edytowane przez Karp
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.