Jump to content

Blueberry Oatmeal Stout


Karp
 Share

Recommended Posts

Moim zamiarem jest stworzenie czegoś pomiędzy tradycyjnym dry stoutem, a bardziej treściwą owsianką. Zasyp planuję następujący:

 

Pale Ale - 3,5kg
Płatki jęczmienne - 0,5kg

Płatki owsiane - 0,5 kg
Palone ziarno jęczmienia - 0,3kg
Słód Czekoladowy - 0,2kg
Chmiel - Target - 35g

 

Dodam jeszcze, że zamierzam "wzbogacić" to piwo o dodatek borówki amerykańskiej (mam zamrożone 1,5 kg po letniej promocji w Lidlu ;) ). Jaka ilość będzie odpowiednia dla warki 20l i czy dobrym pomysłem jest wrzucenie całych, zamrożonych owoców na fermentację cichą?

 

Celuję w ok. 14-15 BLG. Czy wszystko to łączy się w zgrabną całość?

Edited by Karp
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.