santa Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 (edited) W jednym z video na Youtube gość powiedział, że najlepsze efekty w belgach uzyskuje się stosując mniejsze napowietrzenie brzeczki, ale zadając większą ilość drożdży. Czy to prawda? Może ktoś rozwinąć wątek? Edited October 16, 2015 by santa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cml Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 to chyba będzie over nie under Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
santa Posted October 16, 2015 Author Share Posted October 16, 2015 (edited) to chyba będzie over nie under Wiadomo . Z weizenem się pomyliło . Edited October 16, 2015 by santa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FurioSan Posted October 16, 2015 Share Posted October 16, 2015 (edited) Hmmm co do ilości drożdży polecam robić to świadomie Za produkcje estrów odpowiedzialna jest w głównej mierze faza namnażania drożdży - dlatego under pitching tam gdzie trzeba over tam gdzie sie chce przy czym zarówno over jak i under może mieć negatywne konsekwencje Innym ciekawym źródłem cennej wiedzy http://byo.com/malt/item/1664-yeast-strains-for-belgian-strong-ales Low oxygen levels can lead to a slow and unhealthy fermentation with an increased level of yeast by-products, such as esters and fusel alcohols. Greg Doss, a microbiologist and brewer with Wyeast, recommends that “brewers should use 8–15 ppm of oxygen for healthy fermentations,” but with Belgian ales “12–15 ppm oxygen is recommended.” Too low a pitch rate will result in elevated ester levels and which, when too high, can lead to a solvent-like character. *Artykuł z BYO linkowany tyczy się mocnych piw Also, only the strongest of the Belgian ales will be discussed, those with original gravities exceeding 1.070 including strong golden, tripel, dubbel and strong dark (including a few Trappist ales). Edited October 16, 2015 by FurioSan bart3q and Altrus 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.