method99 0 Posted October 14, 2015 (edited) Cześć. Napisałem kilka postów, ale nie przywitałem się - nie ładnie Nazywam się Darek, mam 27 lat. Piwo pije od długiego czasu - w dużych ilościach. Dobrymi piwami zainteresowałem się jakieś 3 lata temu kiedy wracałem z koleżanką i postanowiliśmy kupić sobie jakieś droższe piwo, którego jeszcze nie piliśmy - poszliśmy do specjalistycznego sklepu, w którym pewien Pan w okularkach miał całe pułki w tych dziwnych i drogich piwach - nie pamiętam co dokładnie wzięliśmy, ale po pierwszym łyku było: "... co to kurw. jest ?? jakieś zgniłe, gorzkie mango....." nie dopiliśmy. Ale jednak po czasie coś ciągnęło, aby wrócić do tego zgniłego,gorzkiego mango. Okazało się, że trzeba było czasu, aby docenić te goryczkę i mocny aromat chmielu - to tak jak z dobrą muzyką, nie wpada od razu w ucho, ale coś jednak ciągnie do niej i po czasie docenia się ze zdwojoną siłą. Tak mnie wciągnęło i zostałem :-) (kumpele z resztą też) teraz postanowiłem warzyć swoje, bo jednak drogie są te piwa poza tym to wielka frajda. Najbardziej lubię amerykańskie chmiele, lubię mocną goryczkę - ulubione piwo, Citra z Hausta. Mam nadzieje, że będzie fajnie na forum ! POZDRO Edited October 14, 2015 by method99 Quote Share this post Link to post Share on other sites