Jump to content
Sign in to follow this  
maku13

Jakie drożdże do marcowego?

Recommended Posts

Jeszcze poprzednie mam na burzliwej, ale już myślę o następnym ;)

W sklepie proponują: Wyeast Munich Lager, Wyeast Bavarian Lager i Wyeast Bohemian Lager.

Jakie Wy stosujecie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

To uzyj tych samych drozdzy, po prostu przelej ta warke na ferm. cicha, a w 'stare' wiadro z drozdzami na dnie wlej nowa warke. Po co wydawac pieniadze na nowe drozdze, robic starter itp.

Edited by scooby_brew

Share this post


Link to post
Share on other sites

W34/70 są bardzo dobre do marcowego, tylko trochę powolne ale za to konsekwentne. :D:)

 

W tym sezonie będę robił dolniaki na Munich Lagerach. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
To uzyj tych samych drozdzy, po prostu przelej ta warke na ferm. cicha, a w 'stare' wiadro z drozdzami na dnie wlej nowa warke. Po co wydawac pieniadze na nowe drozdze, robic starter itp.

Myślałem, żeby przetestować nowe smaki ;) ale masz rację, przetestuję je później :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.