Jump to content
BuDeX

XIV Konkurs Piw Domowych PSPD 2016

Recommended Posts

Guest Wald

Czy rauchpils, który powstanie podrzez zmieszanie pila i rauchbeera łapie się do tego stylu?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Wald

Nie chodzi o to, czy sposób warzenia będzie zgodny ze stylem, tylko czy efekt organoleptyczny będzie zgodny ze stylem.

​Mam rauchbeera tylko na słodzie wędzonym, w więc dość jasnego, więc nadaje się do tego eksperymentu. A warzyć specjalnie coś co może nie wyjść prawdę mówiąc mi się nie chce.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jako malkontent pragnę zauważyć że sytuacja powtarza się co roku. Ogłaszamy kategorie a potem się martwimy opisem. W najbardziej prestiżowym konkursie w kraju reguły powinny być jasno określone od samego momentu ogłoszenia kategorii, a nie bo później się dorobi! Czy nie warto zacząć wymyślać style i opisy na następny konkurs przed ogłoszeniem tegorocznego? Jak czytam że Porter bałtycki to amerykański ale , to jasny chuj mnie trafia ( specjalnie nie wykropkowałem przekleństwa!!!) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panie Jejski, co raz bardziej amatorszczyzna wychodzi z tego konkursu,niestety.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Jak czytam że Porter bałtycki to amerykański ale , to jasny chuj mnie trafia ( specjalnie nie wykropkowałem przekleństwa!!!) .

W którym miejscu coś takiego przeczytałeś?

 

Tutaj.

Trzeba poczekać na opisy bo ja wątpliwości mam więcej np. czy imperial porter może być chmielony amerykańcami, itp.

Dokładnie też czekam na info czy Imperial Porter może mieć aromat amerykańców

  

Z tą kategorią Imperial Baltic Porter to się ktoś lekko rozpędził. Imperialny Porter z założenia jest górnej, a Bałtycki dolnej fermentacji. Czy dolniaki też będą dopuszczone ? Niema jeszcze opisu szczegółowego ?

Zresztą wystarczy przeczytać wątek na spokojnie od początku i okazuje się że minimum 50% postów to pytania o opis, pośrednio czy bezpośrednio. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie zauważyłem nieścisłości jeśli chodzi o rodzaj fermentacji co najwyżej o chmielenie.

Pozdrawiam

Edited by tkodyl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Link nie prowadzi do opisu... Tylko u mnie?

Ale jaja, parę godzin temu działał. Szkoda, że nie zrobiłem print screena. Pewnie był niedopracowany :)

Ogólnie żadnych niespodzianek nie było.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...