Jump to content

Siła diastatyczna


amorph
 Share

Recommended Posts

Potrzebuję informacji jak mając daną siłę diastatyczną słodu obliczyć ile mogę użyć w zasypie dodatków niesłodowanych. Dokładnie chodzi mi o pilznański + płatki ryżowe. Ile maksymalnie mogę ich dać żeby nie było problemów ze scukrzaniem?

Link to comment
Share on other sites

106-124 Wk jest potrzebne do zatarcia się zacieru.

mając słód 300 WK liczysz z proporcji

50% słodu 50%ns masz 150 Wk zacieru

33% słodu 66% ns masz 100 Wk zacieru

itp.

Ale ja bym nie dawał więcej niż 50-60% płatków

Edited by bart3q
Link to comment
Share on other sites

Teoretycznie potrzebujesz chyba 40*L   całości zasypu (obliczonego średnią ważoną), w praktyce zacierałem dla mniejszej przy dużym udziale karmelów ale one mają już mało skrobi.

Edited by kantor
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.