Jump to content
Sign in to follow this  
Preis

Witam wszystkich!

Recommended Posts

Serdecznie witam wszystkich tu zgromadzonych!

Cieszę się że udało mi się trafić na to forum, w swym piwnym hobby czułem się już troszkę samotny jako że żaden z moich znajomych nie wykazuje chęci do warzenia (jak już to do konsumpcji :D ).

Jestem z Bydgoszczy, domowym wyrobem piwa zainteresowałem się po zrobieniu podpiwka - włożyłem w to trochę pracy i stwierdziłem że warzenie to w sumie niewiele więcej roboty - potem było jak chyba u większości z was, kilka brewkitów no i jazda na całego z zacieraniem:D. Warzenie daje mi tyle radości że całe piwo praktycznie rozdaję, zachowuję ze 20 butelek na lato a reszta się rozchodzi :) .

Mam nadzieję że swoim (skromnym, aczkolwiek jakimś) doświadczeniem uda mi się wspomóc to forum oraz jego użytkowników.

Pozdrawiam wszystkich, życzę samych udanych warek!:beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mam nadzieję że swoim (skromnym, aczkolwiek jakimś) doświadczeniem uda mi się wspomóc to forum oraz jego użytkowników.

Powitać!

Pytać czasami też możesz :beer:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Infam - pytać będę i to dużo, o to się nie bój :beer:

Edited by Preis

Share this post


Link to post
Share on other sites
Serdecznie witam wszystkich tu zgromadzonych!

Cieszę się że udało mi się trafić na to forum, w swym piwnym hobby czułem się już troszkę samotny jako że żaden z moich znajomych nie wykazuje chęci do warzenia

Znam ten ból :beer:

Witaj na forum

Share this post


Link to post
Share on other sites
Infam - pytać będę i to dużo, o to się nie bój :beer:

Ok. Będę odpowiadał. Jeśli nie będę znał odpowiedzi to poproszę o pomoc Krzysia z sąsiedztwa :)

(chociaż to już nie ten Krzysiu co kiedyś...)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[

Ok. Będę odpowiadał. Jeśli nie będę znał odpowiedzi to poproszę o pomoc Krzysia z sąsiedztwa :beer:

(chociaż to już nie ten Krzysiu co kiedyś...)

czy chodzi Tobie o TEGO Krzysia z BB :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
czy chodzi Tobie o TEGO Krzysia z BB :beer:

Ależ skądże znowu przychodzą Ci takie pomysły?!?

Mam nadzieję, że nasz Forumowicz zadomowi się tu na dobre.

Share this post


Link to post
Share on other sites
czy chodzi Tobie o TEGO Krzysia z BB :beer:

Ależ skądże znowu przychodzą Ci takie pomysły?!?

Mam nadzieję' date=' że nasz Forumowicz zadomowi się tu na dobre.[/quote']

Na pewno tak będzie skoro piwowarstwo wciąga.

Witam i cieszę się że zawitał kolejny piwowar i to już dojść doświadczony.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć bardzo szczery z Ciebie piwowar, ja tez rozdaję swoje wyrobki (nie w takiej ilości jak Ty) szkoda ze nie mieszkamy po sąsiedzku.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witaj serdecznie na forum :):D

 

edit: a co oznaczają te dodatki słodów w Twojej sygnaturce ?

Wpisałem moje dodatki (taka inwencja twórcza :) ) do zestawów BA przy zacieraniu. W przypadku Bittera którego rozlewałem przedwczoraj do zasypu dodałem 250 gram słodu karmelowego - robiłem już to piwo wcześniej i byłem ciekaw czy dodatek tego słodu w znaczący sposób wpłynie na smak. Co do piwa w planach to chcę dodać po 1kg Abbey malt na warkę - Tripel który uwarzyłem z 2mce temu z dodatkiem tego słodu jest wyśmienity i chcę zobaczyć co wyjdzie mi po dodaniu kilograma Abbey do zestawu BA :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.