Jump to content

[Docent] Grand Champion 2015 czyli kwas w Cieszynie


Pierre Celis
 Share

Recommended Posts

GCH2015Grand Championem największego konkursu piw domowych w Polsce zostało w tym roku piwo w belgijskim stylu Flanders Red Ale. Piwo, które należy do rodziny piw kwaśnych fermentowanych mieszanką drożdży Brettanomyces i bakterii Lactobacillus. Werdykt jury odbił się sporym echem w piwowarskim światku. Czy w Cieszynie są gotowi do uwarzenia tak wymagającego piwa? Czy liczą się z zakażeniem niemałego w końcu browaru? O tym między innymi w rozmowie jaką przeprowadziłem z Dominkiem Szczodrym – głównym piwowarem Browaru Zamkowego podczas Brackiej Jesieni!

b.gif?host=polskieminibrowary.pl&blog=14

Wyświetl pełny artykuł
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.