Skocz do zawartości

pomoc w recepturze z resztek


Seba667

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestem pewien ale wydaje mi się że w  American Brown Ale mógłbyś celować . Oczywiście nie syp wszystkich karmeli ,  20 litrów powinno wyjść spokojnie . Nie wiem jak z kolorem będzie to musisz w programie jakims sprawdzić .

Ja bym wsypał

pillzneński, pale ale i monachijski, do tego nie więcej niż 15 % zasypu caraaroma . zacieranie to już od ciebie zależy czy lubisz słodsze (68) czy wytrawne (64) . Ja zacierałbym w 64 . Chmielu masz dużo więc pełna dowolność , możesz poszaleć .

Edytowane przez Przemas.IE
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jak masz wątpliwości co do jakości gęstwy, to lepiej sucharkiem.
Ja bym poszedł w 04 i jeden a maksymalnie dwa chmiele dla porządku.

edit: wg Qbrew samymi słodami podstawowymi zrobisz 12 BLG - będzie dobrze

Edytowane przez zasada
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.