Kamil Świercz Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 Czesc. Pod koniec tamtego sezonu podejrzewam, że zdarzyła mi się infekcja w ostatniej warce. Piwo się nie klaruje, jest metne jak wit. Do tego wylata z butelki. I moje pytanie jak potraktowac sprzęt? Zalać roztworem kreta lub wybielacza? Dodam, że w tej warce pierwszy raz użyłem piro. Może źle go zastosowałem. Zbliża się wrzesień i mam zamiar rozpocząc sezon stąd me pytanie. Pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BuDeX Posted August 17, 2015 Share Posted August 17, 2015 http://www.piwo.org/topic/14975-mycie-i-dezynfekcja-najpopularniejsze-srodki-chemiczne-uzywane-w-piwowarstwie/?hl=%2Bmycie+%2Bdezynfekcja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.