Familienbrauerei Schnura Posted August 16, 2015 Share Posted August 16, 2015 32# SMSH Pale Ale & Mosaic 16 BLG Warzone 2015-08-14 15KG Pale Ale Strzegom /Trochę za grubo ześrutowany/ 62 C wsyp 63-65 – 90 min Podgrzane do 75 C Wysładzanie Woda 78 C 25l Gotowanie 60min 45’ 1 Kg Cukru 30’ 50g Mosaic 0’ 50g Mosaic Chlodzenie do 26 C, Napowietrzanie wiertarka Wyszlo ok 55l 16 BLG Podzielone na 2 Fermentory Warka A Starter 1 Dniowy FM52 Amerykański Sen + Chmieliny Warka B Starter 2 Dniowy Mauribrew ALE 514 bez Chmielin Fermentacja 22C Na cichej 150g Warka A & 50g Mosaic Warka B https://www.facebook.com/familienbrauereischnura Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Familienbrauerei Schnura Posted August 29, 2015 Author Share Posted August 29, 2015 Warka A FM52 Amerykański Sen 23-08-2015 zlana na cicha 2,5 BLG 28-08-2015 150g Mosaic US 2014 Warka B Mauribrew ALE 514 23-08-2015 zlana na cicha 4 BLG 28-08-2015 100g Cascade US 2014 Planowane Butelkowanie za tydzien Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Familienbrauerei Schnura Posted August 29, 2015 Author Share Posted August 29, 2015 (edited) 34# Belgian Golden Strong Ale (18 D) 21-08-2015 Zasyp 7,00 kg Abbey Malt (45,0 EBC) Słód 1 40,0 % 5,00 kg Pale ale (5,9 EBC) Słód 2 28,6 % 3,00 kg Carapils (4,0 EBC) Słód 3 17,1 % 1,00 kg Carabelge (32,0 EBC) Słód 4 5,7 % 1,00 kg Karmelowy jasny (120,0 EBC) Słód 5 5,7 % 0,50 kg Caragold (120,0 EBC) Słód 6 2,9 % Zacieranie wsyp 42C 40,0 C 0 min 52,0 C 10 min 62,0 C 50 min 72,0 C 30 min Chmiele Ilość Nazwa Typ Lp. %/IBU 50,00 g Opal [6,70 %] - Gotowanie 50,0 min Chmiel 7 13,2 IBUs 50,00 g Bramling Cross [5,30 %] - Gotowanie 30,0 min Chmiel 8 8,5 IBUs 50,00 g Bramling Cross [5,30 %] - Gotowanie 10,0 min Chmiel 9 4,0 IBUs Inne 1Kg cukier w 30 Min 0.5 kg Rodzynki w 20 min 150G Miod w 40 min gotowania Wyszlo 50l 11,5 BLG troche slabo ;/ zakladane bylo ok 17!! cos poszlo nie tak Fermentor A 25l Starter Fermentum Mobile - FM25 Klasztorna medytacja Fermentor B 25l Mauribrew ALE 514 Gestwa po # 33 Fermentor C Drugie piwo z wyslodzin 25l Gotowane 40 MinChmiel Perle 50g gotowany 30 min drozdze Ale 514 Gestwa po # 33 Wyszlo 5BLG Chlodzone do do 22C; Temp Fermentacji 22-23C Edited August 29, 2015 by Familienbrauerei Schnura Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Familienbrauerei Schnura Posted September 16, 2015 Author Share Posted September 16, 2015 Warka B Mauribrew ALE 514 2015-09-16Pierwsze probowanie Piana Ok troche metne od chmielenia na zimno w aromacie czuc wyraznie farbe / rozpoczuszczalnik ;( Warka A FM52 Amerykański Sen 2015-09-16Pierwsze probowanie Piana fajna oblepia szklo kolor burzsztynowy nieprzezroczyste ale nie widac drobinek chmielu w aromacie Mandarynki na 1 planie potem w tle lekki rozpuszczalnik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.