demonik83 Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 Co myślicie o tej recepturze? pierwsza warka.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemas.IE Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 Co Będziesz gipsował ? 5kg Co do receptury to całkiem poprawna i będzie z tego piwo . Słabą wydajność sobie ustawiłeś , jak co to skorygujesz wodą . Jak na APA to zbyt duża goryczka ale pod AIPA podchodzi. Jak chcesz zacierać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakal75 Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 Jakieś chmielenie ma zimno ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demonik83 Posted August 4, 2015 Author Share Posted August 4, 2015 Jakieś chmielenie ma zimno ? Hmm chyba wydaje mi sie ,że w tej recepturze jest to wyszczególnione a mianowicie Cascade 50g szyszka Co Będziesz gipsował ? 5kg Co do receptury to całkiem poprawna i będzie z tego piwo . Słabą wydajność sobie ustawiłeś , jak co to skorygujesz wodą . Jak na APA to zbyt duża goryczka ale pod AIPA podchodzi. Jak chcesz zacierać ? A masz jakieś sugestie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakal75 Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 spoko nie zauważyłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demonik83 Posted August 4, 2015 Author Share Posted August 4, 2015 (edited) spoko nie zauważyłem Spoko , może byś coś zmienił jakieś przemyślenia? Jeśłi chodzi o zacieranie to chyba 60 minut starczy w temp.66-68 stopni Edited August 4, 2015 by demonik83 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemas.IE Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 Pierwsza warka to nie przekombinuj . Moim zdaniem jest dobrze tylko tego gipsu nie syp 5 kg Jak zatrzesz w 68 to będziesz miał pełniejsze piwo . Ja bym zatarł w 64 przez 45 minut i 15 w 72 , ale ja lubię bardziej wytrawne piwa . Zrób tak jak planujesz bo nie jest źle . Wyjdzie dobre piwo . No i Amarillo to zajebisty chmiel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demonik83 Posted August 4, 2015 Author Share Posted August 4, 2015 Pierwsza warka to nie przekombinuj . Moim zdaniem jest dobrze tylko tego gipsu nie syp 5 kg Jak zatrzesz w 68 to będziesz miał pełniejsze piwo . Ja bym zatarł w 64 przez 45 minut i 15 w 72 , ale ja lubię bardziej wytrawne piwa . Zrób tak jak planujesz bo nie jest źle . Wyjdzie dobre piwo . No i Amarillo to zajebisty chmiel No dzięki , komponowałem w BrewTargecie , bo byłem Ciekaw ile mniej więcej IBU wyjdzie , a 54 to dla mnie tak w sam raz aż tyle:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szejk Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 Na zimno albo więcej tej szyszki albo zamień szyszkę na granulat. I zakładając, że dasz 50 g granulatu to daj go na 4-5 dni przed butelkowaniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jankes2k14 Posted August 4, 2015 Share Posted August 4, 2015 Jak dla mnie sporo tego monachijskiego i carapils. Ja bym raczej dał sobie z nimi spokój, albo zmniejszył ilość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demonik83 Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 Jak dla mnie sporo tego monachijskiego i carapils. Ja bym raczej dał sobie z nimi spokój, albo zmniejszył ilość. Czym to argumentujesz barwa wychodzi mi mniej niż złota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demonik83 Posted November 1, 2015 Author Share Posted November 1, 2015 Jest już jednak nie wg własnej ale receptury BA i jego zestawu surowców plus chmiel Lubelski odfermentowal do 4blg zlewam dzis na cichą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemas.IE Posted November 7, 2015 Share Posted November 7, 2015 Trochę ci zeszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demonik83 Posted November 7, 2015 Author Share Posted November 7, 2015 Nie zawsze jest czas , a z tym trochę roboty Nie mniej dzisiaj po tygodniu zmierzę blg jak zejdzie do 1-2 to chyba zabutelkuje;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
demonik83 Posted November 19, 2015 Author Share Posted November 19, 2015 Oto efekt warzenia po tygodniu leżakowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.