Skocz do zawartości

Temperatura kleikowania słodu


coder

Rekomendowane odpowiedzi

mając na względzie to

 

 

bo byłem młody i głupi, drugi raz tak nie zrobię, bo jestem już tylko młody

i to

 

 

to kiełkowanie jest procesem zmieniającym zborze w słód...

to twierdzę, że nadal głupoty ;) piszesz.

 

a to,

 

 

Ale ja się nie znam, ja tu tylko trolluję... i lubię dobre piwo

to plagiat i będę nieugięcie dochodził swoich praw :smilies:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja tam się nie znam, ale słód się też kleikuje? Kliekowanie to jak dobrze pamiętam pękanie ziaren skrobia i jej uwalnianie, w słodzie skrobia nie jest już uwolniona? Jest taki parametr jak rozluźnienie słodu,on jak dobrze pamiętam pokazuje dostępność skrobii i to jak łatwo będzie ona przechodzić do zacieru

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.