Jump to content

Temperatura kleikowania słodu


coder
 Share

Recommended Posts

Z tego co mi wiadomo, to kiełkowanie jest procesem zmieniającym zborze w słód... więc to musi być to samo... 

 

Ale ja się nie znam, ja tu tylko trolluję... i lubię dobre piwo :)

Link to comment
Share on other sites

mając na względzie to

 

 

bo byłem młody i głupi, drugi raz tak nie zrobię, bo jestem już tylko młody

i to

 

 

to kiełkowanie jest procesem zmieniającym zborze w słód...

to twierdzę, że nadal głupoty ;) piszesz.

 

a to,

 

 

Ale ja się nie znam, ja tu tylko trolluję... i lubię dobre piwo

to plagiat i będę nieugięcie dochodził swoich praw :smilies:

Link to comment
Share on other sites

Ja tam się nie znam, ale słód się też kleikuje? Kliekowanie to jak dobrze pamiętam pękanie ziaren skrobia i jej uwalnianie, w słodzie skrobia nie jest już uwolniona? Jest taki parametr jak rozluźnienie słodu,on jak dobrze pamiętam pokazuje dostępność skrobii i to jak łatwo będzie ona przechodzić do zacieru

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.