Skocz do zawartości

Pierwsza Warka


Cris

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 


 


Mam kilka składników wydaje mis się ze najlepiej z tego było by zrobić: FOREIGN EXTRAarrow-10x10.png STOUT.


 


Miałem robić risa ale jak na pierwsze piwko sądzę ze zbyt wysoka poprzeczka, i zbyt długo trzeba czekać.


 


Wiec co mam :


 


 SŁODY:


 


Pale Ale 7-9 EBC  Belgia 5KG


Monachijski 15 EBC Belgia 2KG


Carabelge 30-40 EBC Niemcy 1KG


caramel vienna 40 EBC USA 0,5 KG


Midnight wheat 1100 EBC USA 0,5KG


Carafa typ 3 1300-1500 EBC Niemcy 0,5KG


Kawowy500arrow-10x10.png EBC Belgia 0,5KG 


 


CHMIELE :


 


CHINOOK - granulat USA - a kwasów 11,2% 50 g


MOSAIC - granulat USA - A kwasów 12 % 50 g


 


Drożdże - Wyeast 1275 THAMES VALLEY


 


Tyle mam, Myślę ze coś z tego już bym zrobił ale proszę o rady 


Co wykluczyć ewentualnie co dokupić i co najważniejsze jak to robić czyli jakie temperatury, czas , kiedy ciemne słody sypać, itp  


 


Z góry dziękuje;)  


Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.