Skocz do zawartości

dolna fermentacja i przetrzymywanie piwa


Rekomendowane odpowiedzi

cześć,

mam takie pytanie, chciałbym zrobić sobie jakiegoś pilsa/lagera ale o ile mogę w skrzyni zapewnić temperaturę fermentacji dla dolniaków, to po butelkowaniu bez szans. Czy ma to sens w takim razie? Mam tylko skrzynie fermentacyjną, w której udaje mi się w miare dobrze sterować temperaturą ;) (zresztą zauważyłem, że po schłodzeniu brzeczki temp. jest w miarę bezwładna)

Edytowane przez Tomasz Potworzy
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.