Jump to content

Weizen


Arielos
 Share

Recommended Posts

Witam :D

Ostatnio nie mogłem zbytnio warzyć z powodu temperatur w domu, a teraz posiadam już zmodyfikowaną lodówkę więc czas wziąć się do roboty.

Jako że jest lato, uznałem że uwarzę sobie weizena.

 

Zasyp (na 23L):

Pilzneński Strzegom 2 kg

Pszeniczny Jasny 3 kg

Carahell 0,3 kg

 

Chmielenie:

-70 min - 25g Lubelski

-30 min - 15g Lubelski

-5 min - 10g Lubelski

 

Zacieranie jest dla mnie zagadką jako że nie robiłem wcześniej weizena, ale wymyśliłem coś takiego:

44°C - 20min

63°C - 45min

72°C - 20min

78°C - mash out

 

Drożdże WB-06

 

Powiedzcie proszę, czy wszystko jest ok i poprawcie mnie jeśli zrobiłem coś źle :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.