Skocz do zawartości

Filtracja Magnesolem lub czymś podobnym


e-prezes

Rekomendowane odpowiedzi

Na którymś z lubelskich konkursów piw (chyba w 2012) bnp prowadził wykład na ten temat. Zajęty czym innym nie słuchałem, choć znam z autopsji piwa tak filtrowane.

 

Ktoś tym jeszcze się zajmował w produkcji domowej? Pytanie głównie dotyczy środka Magnesol, który służy do filtracji olejów i frytur, ale chętnie poznam inne środki do filtracji.

Edytowane przez e-prezes
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.