Jump to content

Gozdawa POKV - Porter & Kvass


Recommended Posts

Dedykowane drożdże górnej fermentacji do podpiwka, kwasu chlebowego, a także ciemnych piw "porterowych".

 

·         Temperatura fermentacji 16-32 ºC,

·         Temperatura optymalna 22-26°C.

·         Stosunkowo wolno fermentujący szczep o bardzo dobrej flokuacji.

·         Tolerancja na alkohol do 8,8%.

 

 

źródło: Gozdawa

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 11 months later...

Trzy dni jak zadałem to to, i pykało gazem może 12 godzin , albo i tego nie. Wiadro mam szczelne. Gozdawa niech się z tym schowa.

Edited by Jedrek
Link to comment
Share on other sites

 

 

Gozdawa niech się z tym schowa.

i tak się rodzą właśnie legendy :(

 

 

Zwracam honor Gozdawie

bo tego drogiego nie wielu doczyta :(

i znowu będą powielane "przeczytane w internecie" "złote myśli" :D
 

Link to comment
Share on other sites

 

Gozdawa niech się z tym schowa.

i tak się rodzą właśnie legendy :(

 

 

Zwracam honor Gozdawie

bo tego drogiego nie wielu doczyta :(

i znowu będą powielane "przeczytane w internecie" "złote myśli" :D

 

 

To jest jeden wątek "Gozdawa POKV - PORTER & KVASS" więc na pewno doczyta

Link to comment
Share on other sites

 

 

Gozdawa niech się z tym schowa.

i tak się rodzą właśnie legendy :(

 

Zwracam honor Gozdawie

bo tego drogiego nie wielu doczyta :(

i znowu będą powielane "przeczytane w internecie" "złote myśli" :D

 

To jest jeden wątek "Gozdawa POKV - PORTER & KVASS" więc na pewno doczyta
A ludzie najwięcej komentujący czytają więcej niż tytuły artykułów. Szczególnie na pudelku.

 

Wysłane z Rivendell przy użyciu Palantíru

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.