Skocz do zawartości

Gozdawa FBG1 - Fruit Blanche G1


Rekomendowane odpowiedzi

Szczep drożdży górnej fermentacji dedykowany dla piw jasnych pszenicznych o bogatym profilu owocowo-estrowym. W dolnej granicy temperatury fermentacji można użyć tego szczepu do piw typu "Kölsch"

 

·         Temperatura fermentacji 20-32 ºC,

·         Temperatura optymalna 22-24 ºC.

·         Tolerancja na alkohol do 6,9%

 

źródło: Gozdawa

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 lat później...

Witam,

 

Czy ktoś finalnie ma jakieś doświadczenia z tymi drożdżami? Bo trochę omyłkowo zamówiłem je pod zestaw na Witbiera (jako zapasowe jeżeli gęstwa z Białych walonków się nie nada).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zadane dziś w 21 stopniach do witbiera z ekstraktów z partial mash (były rezerwą dla gęstwy drożdżowej z FM20, która okazała się nie do użytku ;( ).

 

Jak tylko coś z tego wyjdzie to zedytuję o wyniki eksperymentu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 7 miesięcy temu...
  • 10 miesięcy temu...
W dniu 2.10.2020 o 10:09, Szagi napisał:

Zadane dziś w 21 stopniach do witbiera z ekstraktów z partial mash (były rezerwą dla gęstwy drożdżowej z FM20, która okazała się nie do użytku ;( ).

 

Jak tylko coś z tego wyjdzie to zedytuję o wyniki eksperymentu.

Wyszło coś ? :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.