Skocz do zawartości

[Blog Dori] Witbier – receptura


Pierre Celis

Rekomendowane odpowiedzi

Znów bardzo prosta, nieprzekombinowana receptura. Wzorowana m.in. na informacjach Michaela Jacksona dotyczących receptury legendarnego Hoegaardena. Receptura na 20l piwa o ekstrakcie 12Blg w stylu WITBIER Zasyp: 2,5kg słód pilzneński (50%) 2,25kg płatki pszeniczne  (45%) 0,25kg płatki owsiane  (5%) Chmiel: 20g East Kent Goldings (5,5%AA) 60 minut 15g Saaz (3,1%AA) 15 […]

 

Wyświetl pełny artykuł

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.