Jump to content

Wita la viva


DaaB
 Share

Recommended Posts

Cześć

 

Chcę uwarzyc piwo w stylu witbier podobne w smaku do viva la wita z browaru pinta. Bardzo mi ono zasmakowalo zresztą mojej drugiej połowie też.

 

Mój plan:

 

Pilzenski Soufllet 1.5kg

Wiedeński 1kg

Płatki pszeniczne 1kg

Pszeniczny Monachijski 1kg

Cara blond 250g

 

Chmiel

Centennial 10g na 60min

Kolendra indyjska 20g na 10 min

Skórka z 4 pomarańczy 10min

Athanum 15g na 1min

 

Drożdże blanche

 

Proszę o ocenę i wasze propozycje ulepszenia tej receptury. Chce zacierać w poniedziałek a więc już nic nie zamówię. To co mam w magazynku:

 

Chmiele

Athanum 2012 granulat z 50g

Taurus szyszki 2012 50g

Centennial 2012 granulat 50g

Kolendra indyjska 20g

 

Slody

Cara blond 20 EBC Castel 0.5kg

Cara gold 400g

Jeczmienny palony 1100-1200 300g

Barwiący 1600 EBC Strzegom

Pszenica Prazona 1000 EBC Strzegom 800g

Czekoladowy ciemny 1100-1300 500g

Zakwaszajacy 6-12 Castle 800g

Monachijski jasny 15 EBC castle 1.5kg

Pszeniczny Monachijski 11 EBC castle 3kg

Wiedeński 7-12 EBC Strzegom 5kg

Pilzenski 2.5-4.2 EBC soufflet 5kg

Płatki pszeniczne 1.5kg, owsiane 0.5kg

 

Drożdże : blanche, S04 x2

Edited by DaaB
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.