Jump to content
Sign in to follow this  
redachtor

Leżakowanie stouta

Recommended Posts

Mam takie techniczne pytanko - ile powinien leżeć stout ( z zestawu BA) żeby było przyzwoicie a ile żeby było bardzo dobrze. Dziś, tydzień po butelkowaniu, przenosiłem do piwnicy skrzynki a że wyszło mi 41 butelek to jedną w ramach eksperymentu i bez większych oczekiwań otworzyłem. Nie było fajnie. Ekstremalna goryczka, wyraźny posmak spalenizny. Ogólnie guano

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nie było fajnie. Ekstremalna goryczka, wyraźny posmak spalenizny. Ogólnie guano

Po prostu nie lubisz stoutów. Z opisu brzmi klasycznie. Oprócz tego guana. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
wysoka goryczka i delikatna s'palenizna IMHO pożądane smaki

kiedy dodawałeś słody palone podczas zacierania?

Pod koniec, w 72 stopniach. Znam stouty, lubię, ale tutaj, na razie przynajmniej, stoutowe doznania posunięte są do ekstremum. IMHO oczywiście.

Share this post


Link to post
Share on other sites
W butekach ponad miesiąc leżakowania to minimum. Dwa, trzy zalecałbym.

Całkowicie popieram. Też BA. Trzy miesiące i piwo nie moje - wypija mi je Żona... Wcześniej, cienizna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.