Skocz do zawartości

Cukier trzcinowy do refermentacji


seler

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś próbował? Teoretycznie nie powinno być różnicy w stosunku do zwykłego bo teoretycznie cały cukier pownien się rozłożyć na alko i co2, ale wziąwszy pod uwagę różnorodność dostępnych cukrów (karmelowe, brązowe itp. amoże waniliowy :D ), ciekaw jestem Waszych doświadczeń.

 

Do tej pory stosowałem suchy ekstrakt ale ze względu na trudności dozowania postanowiłem przerzucić się na cukier, zwłaszcza że jak doczytałem nie wpływa to na pogorszenie smaku.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.