Jump to content
Sign in to follow this  
seler

Cukier trzcinowy do refermentacji

Recommended Posts

Czy ktoś próbował? Teoretycznie nie powinno być różnicy w stosunku do zwykłego bo teoretycznie cały cukier pownien się rozłożyć na alko i co2, ale wziąwszy pod uwagę różnorodność dostępnych cukrów (karmelowe, brązowe itp. amoże waniliowy :D ), ciekaw jestem Waszych doświadczeń.

 

Do tej pory stosowałem suchy ekstrakt ale ze względu na trudności dozowania postanowiłem przerzucić się na cukier, zwłaszcza że jak doczytałem nie wpływa to na pogorszenie smaku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do refermentacji dodaje się tak mało surowca, że nie ma znaczenia co dajesz. Może to być zwykły cukier, glukoza itp. Smaku i tak nie zmienisz wiec chyba szkoda zachodu z cukrem trzcinowym.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.