Jump to content

Dortmunder


mpolak154
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie piwa Dortmunder. Chce jutro uwarzyć ok 40l tego piwa przy zasypie 9,8 kg. Podwoiłem recepturę z browamatora tyle ze sam kompletowałem zestaw. W przepisie pisze by zacierać 65 minut i gotować 75 minut. Czy przy zasypie 9,8kg mam zacierać 130 minut i gotować 150 minut ?? Pierwszy raz będę warzyć 40l.

Link to comment
Share on other sites

Jedno jajko na twardo gotuje sie 10 minut, ile gotuje sie 10 jaj na twardo? ;)

Ironiczne komentarze proponuje pozostawić dla siebie ;) Na tym forum się pomaga nie docina ;) pozdrawiam. Temat zamknięty

Link to comment
Share on other sites

Na tym forum się pomaga nie docina ;) pozdrawiam. Temat zamknięty

OK. rozumiem, ale "wuntki" "

 

Na tym forum

zamyka ino admin :smilies:

Edited by Dr2
Link to comment
Share on other sites

 

Jedno jajko na twardo gotuje sie 10 minut, ile gotuje sie 10 jaj na twardo? ;)

Ironiczne komentarze proponuje pozostawić dla siebie ;) Na tym forum się pomaga nie docina ;) pozdrawiam. Temat zamknięty

 

Trochę pokory. To nie żaden ironiczny komentarz, tylko pomocne porównanie, które pozwoli Ci *zrozumieć* zasadę przekalowywania receptur, żebyś następnym razem nie musiał pytać.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.