Jump to content
Sign in to follow this  
Guest n-krzychu

Witam brać piwowarską !!!

Recommended Posts

Guest n-krzychu

Piszę pierwszy raz wiec na początek przedstawię się : ma imię mam Krzysiek. Od dawna lubię piwo i nawet się przyznam że coś z lat temu 15 (było to na studiach) próbowałem nawet uwarzyć. Niestety bez podstaw teoretycznych i skończyło się to mówiąc delikatnie nie najlepiej. Ale od jakiegoś czasu śledzę różne strony o piwowarstwie i zdecydowałem się tego podjąć. W tej chwili kończę konsumować 1 warkę z gotowca (stout), druga z ekstraktów zabutelkowana (ciemne) i trzecia też ekstraktów na burzliwej (ma być porter). Chciałem się odezwać jak już będę po pierwszej warce ze słodów z zacieraniem ( słody jadą już do mnie), ale nie wytrzymałem.

P.S.

Dziękuję też za wszystkie porady jakie znalazłem na forum ( przestudiowałem je dość dokładnie )- myślę że zagoszczę tu na dłuuuuuuuugo.

:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć :(

Fajnie, że wróciłeś do tego pomysły po paru ładnych latach :)

Witaj więc i baw się dobrze :)

 

ps: o linuxie też możemy podyskutować w Hyde Parku :) Osobiście używam gentoo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Chciałem się odezwać jak już będę po pierwszej warce ze słodów z zacieraniem ( słody jadą już do mnie), ale nie wytrzymałem.

P.S.

Dziękuję też za wszystkie porady jakie znalazłem na forum ( przestudiowałem je dość dokładnie )- myślę że zagoszczę tu na dłuuuuuuuugo.

:(

...i dobrze że nie wytrzymałeś :) Miło Cię powitać i również mam nadzieję, że zagościsz tu na dłuuuugo :) Twoje zdrowie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witamy Krzysiu i powodzenia z tym zacieraniem. To dopiero będzie to dobre piwko. JK

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest n-krzychu

Muszę się pochwalić - choć z ekstraktów porter zapowiada się znakomicie, pomimo, że dopiero 2 tydzień od zakapslowania. Przypomina starego wrocławskiego portera z dawnego Piasta ( gęsty, pełny, troszkę słodkawy) tylko lepszy. No wiem że nie wypada się chwalić, ale trudno :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To nie jest chwalenie, ogólnie wśród braci piwowarskiej wiadomo, że domowe jest lepsze od przemysłówki. No to dalej do roboty. Po dobrych efektach to człowiek z chęcią warzy nasrępne piwko. JK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.