Jump to content

Suszone owoce. Gotować czy na cichą?


Recommended Posts

Na suszonych owocach mogą znajdować się mikroorganizmy, więc jest ryzyko, ale jeśli lubisz ryzyko możesz je delikatnie zmacerować alkoholem i dopiero wtedy dodać na cichą.

Edited by e-prezes
Link to comment
Share on other sites

Na suszonych owocach mogą znajdować się mikroorganizmy, więc jest ryzyko, ale jeśli lubisz ryzyko możesz je delikatnie zmacerować alkoholem i dopiero wtedy dodać na cichą.

Dzięki :) 

Link to comment
Share on other sites

Przed mesiącem zacierałem kożlaka , kolega przywlókł ok 3 kg suszonych sliwek, to wrzuciłem je do gotujacej się brzeczki , wyszło bardzo metne piwo , ale za wcześnie na ocenę co z tego wyszło. Jestem zwolennikiem dodawania owoców do gotującej się brzeczki.

Edited by stach
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.