Jump to content
Sign in to follow this  
Porywacz Ciał

Różnica pomiędzy Munich Helles a Pilsem

Recommended Posts

Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony?

​Moja receptura na Muchich Helles:

​- 4 kg pilznenskiego

​- 200 g carapils

​Chmiele:

​- Mittelfrüh 30 g na goryczkę

​- Tettnanger 15 g na smak i 15 g na aromat

​Dobrze będzie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony?

 

na szybkiego zerknąłem do wiki w opisy stylów i moim zdaniem różnic jest więcej. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Czy dobrze rozumiem, że to to samo, tylko Pils jest bardziej chmielony?

 

na szybkiego zerknąłem do wiki w opisy stylów i moim zdaniem różnic jest więcej. 

 

Jakieś tam niuanse są, ale czy da się je osiągnąć w warunkach domowych? Chodzi mi o Pilsa niemieckiego, nie Pilznera.

Edited by Porywacz Ciał

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...